6 Mart 2009 Cuma

Sami Yen'de Sıcak Gece ( Galatasaray - Bursaspor )

Sami Yen'de sıcak gece
Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Bursaspor kozlarını paylaşıyor. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak ve saat 20:00'da başlayacak olan mücadeleyi, hakem İlker Meral yönetecek. Meral'in yardımcılıklarını Tarık Ongun ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Taner Gizlenci.
Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak .

G.SARAY RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR

Turkcell Süper Lig'de zirve yarışından kopmamak için puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray, oynayacağı Bursaspor maçına mutlak 3 puan için çıkacak. Galatasaray'da, Mehmet Topal, Emre Güngör ve Linderoth'un sakatlıkları bulunurken, kaslarında zorlanma olan Arda'nın durumu kesinlik kazanmadı, Sabri ise kart cezası nedeniyle Bursaspor karşısında forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılılar, lider Sivasspor ile aradaki 5 puan farkın açılmaması ve şampiyonluktaki rakiplerin olası puan kaybından avantaj elde edebilmek için Bursaspor maçını kazanmayı hedefliyor. Cim-bom, karşılaşmayı kazanarak, ilk yarıdaki 2-1'lik yenilginin rövanşını da almayı amaçlıyor.

KORKMAZ ALTERNATİF DENİYOR

Galatasaray teknik direktörü Bülent Korkmaz'ın, Bursaspor karşılaşmasında Sabri'nin yokluğunda Galatasaray'ın altyapısından yetişen ve defalarca genç milli takım forması giyen Semih Kaya'ya yer vermesi bekleniyor. Henüz 18 yaşındayken Galatasaray'da forma giymeye başlayan Bülent Korkmaz'ın 18 yaşındaki Semih'le özel olarak ilgilendiği ve genç futbolcuyu yavaş yavaş oynatmaya başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan genç teknik adamın, tedavisi süren ve Hamburg maçı öncesi riske etmemek için Bursaspor maçı kardosunda yer vermeyeceği Arda Turan'ın yerine ise Kewell ya da Alparslan ile dolduracağı ancak fizik gücü yüksek olan Bursaspor'a karşı dirençli bir orta saha oluşturmak için Barış ile Ayhan'dan vazgeçmeyeceği bilidirildi.

BURSASPOR GÖZDAĞI VERDİ!

Ligde 32 puanla 8. sırada bulunan ve Avrupa kupaları maçlarına katılmak için şansı hala süren Bursaspor'da gözler Galatasaray ile deplasmanda oynanacak maça çevrildi. Karşılaşma öncesi eksik ve sakat oyuncusu bulunmayan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Galatasaray deplasmanına 3 puan almak için gideceklerini söyledi. Sağlam, ''Hedefimiz ligde ilk 6 içinde yer almak. Galatasaray'ın nasıl ki şampiyonluk için umutları var, Bursaspor'un da 6. sıraya yerleşmek için umudu var. Futbol adına çizgimiz yükseliyor. Galatasaray deplasmanına 3 puan için gidiyoruz. Bizim de hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşma adına rakip gözetmeksizin sahaya galibiyet parolasıyla çıkacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum" şeklinde konuştu.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
De Sanctis
Semih
Emre Aşık
Meira
Hakan Balta
Kewell
Barış
Ayhan
Alpaslan
Lincoln
Baros

BURSASPOR
İvankov
Ali Tandoğan
Ömer
İbrahim
Volkan Bekiroğlu
M. Sarp
Bekir
Veli
Volkan Şen
Sercan
Tadeu

STAT: Ali Sami Yen
HAKEM: İlker Meral
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

80. KEZ KARŞILAŞIYORLAR

Galatasaray ile Bursaspor, yapacakları maçla birlikte, ligde 80. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 42'sini galibiyetle kapatırken, rakibine 17 kez yenildi. İki takım arasındaki 20 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 79 maçta rakip filelere toplam 136 gol atarken, Bursa ekibi 64 golle karşılık verebildi.

Galatasaray, kendi sahasında yaptığı lig maçlarında ise Bursaspor'a 17 yıla yakın süredir yenilmiyor. ''Cim Bom'', Bursaspor'a kendi sahasında en son yenilgisini 1991-92 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla almıştı. Sarı-kırmızılılar, o tarihten bu yana İstanbul'da yaptığı 14 lig maçında Bursa ekibi karşısında 12 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Galatasaray, Bursaspor ile kendi sahasında yaptığı bütün lig maçlarında ise 30 kez galip gelirken, 3 kez de rakibine yenildi. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 6 maç ise beraberlikle tamamladı. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor'a İstanbul'da toplam 91 gol atarken, filelerinde 24 gol gördü.

FARKLI SKORLAR ÇIKTI

Galatasaray, Bursaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda kendi sahasında rakibini 6-0 yenerek aldı. ''Cim Bom'' ayrıca, Bursaspor karşısında 1998-1999 sezonunda 5-0, 1973-1974, 1985-1986 ve 2002-2003 sezonlarında 4-0, 1978-1979 sezonunda ise 5-1'lik galibiyetler elde etti.

Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunda Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder