3 Mart 2009 Salı

Kartal Finale Göz Kırptı Ankaraspor 1-3 Beşiktaş Maç Özeti Maçın Golleri

FİNALE DOĞRU ADIM ADIM: 1-3
Beşiktaş işi sağlama aldı! Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Ankaraspor ile Beşiktaş, Yenikent ASAŞ Stadı'nda karşı karşıya gelirken, siyah beyazlılar maçtan 3-1'lik galibiyet ile ayrılarak İstanbul'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti. Karşılaşmada Ankaraspor adına tek gol, 25. dakikada Bilal'in penaltısından gelirken, Beşiktaş'ın gollerini 42. dakikada Delgado, 77. dakikada Holosko ve 89. dakikada Yusuf kaydetti.İki takım arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak rövanş karşılaşması, 22 Nisan tarihinde yapılacak.


GÖKHAN ZAN'IN YERİNE ZAPO

Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ankaraspor'a konuk olan Beşiktaş'ta, teknik direktör Mustafa Denizli, son antrenmanda sakatlanan Gökhan Zan'ın yerine Zapotocny'ye şans verdi. Başkente tam kadro gelen siyah-beyazlı takımda, son lig maçında sahaya çıkan kadro Ankaraspor karşısında da bozulmazken, deneyimli teknik adam, kupa maçında da kaleyi Hakan'a teslim etti.

Ankaraspor'da ise teknik direktör Aykut Kocaman, sakat futbolcular Özer, Ramazan Kahya, Caner ve Theo'nun yerine orta sahada Mehmet Çakır, Hürriyet, Adem ve Bilal'e görev verdi. Kocaman, forvet oyuncuları Meye ve Neca'yı yedek soyundururken, ileri uçta Murat Tosun'u oynattı.

ANKARASPOR KALECİLERİ KIRMIZI KART KURBANI

Ankarasporlu kaleciler Stefan Senecky ve Ramazan Kurşunlu lig maçlarında gördükleri kırmızı kartlar nedeniyle takımlarını bu önemli karşılaşmada yalnız bıraktı. Hacettepe maçında rakibine tekme attığı gerekçesiyle kırmızı kart gören ve Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza alan Senecky ile Gençlerbirliği maçında yedek kulübesinden hakeme küfür ederek kırmızı kartla oyun dışında kalan Ramazan Kurşunlu, Beşiktaş karşısında kadroya giremedi.

Teknik direktör Kocaman 2 kalecisinin yokluğunda Evren'e şans verirken, yedek kaleci olarak ise alt yapıdan Kürşat'ı kadroya aldı.

DÜŞÜK TEMPOYLA BAŞLADI

Ankaraspor ile Beşiktaş arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçı, takımların birbirini tartmasıyla ve düşük tempoyla başladı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık periyodunda, iki takım da rakip kalede net gol fırsatları yakalayamazken, orta sahada topu kapabilmek için müthiş bir mücadele sergiledi. Oyunun bu bölümünde Beşiktaş, Arjantinli Delgado'nun başlattığı ataklarda sol kanatta Tello ve İbrahim Üzülmez, sağ kanatta da Ekrem Dağ'ın çabalarıyla sonuca gitmeye çalışırken, ileri uçtaki ikilisi Nobre ve Bobo'yu topla buluşturmakta zorlandı. Ev sahibi ekip Ankaraspor ise Erhan ve Bilal ile rakio kalede etkili olmaya çalışsa da, istediğini yapamadı.

ANKARASPOR CANLANDI VE...

Maçın ilk yarısında son 25 dakikalık bölüme girilirken, ev sahibi Ankaraspor karşı ataklarını daha çok sıklaştırmaya çalışan Ankaraspor, bir penaltı golüyle öne geçti. Karşılaşmanın 24. dakikasında gelişen Ankaraspor atağında Murat Tosun, Beşiktaş ceza sahası önünde İbrahim Üzülmez'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Selçuk Dereli'nin kararıyla başkent temsilcisi bir penaltı kazandı. Topun gerisine geçen Bilal, kaleci Hakan ve topu ayrı köşelere göndererek takımına 1-0'lık üstünlük kazandırdı.

BEŞİKTAŞ BASTIRDI, DELGADO VURDU!

Maçın 25. dakikasında gelen penaltı golünün ardından konuk ekip Beşiktaş, oyunda eşitliği yakalamak için rakip kalede baskı kurmaya başladı. Siyah beyazlılar, özellikle oyunun son 15 dakikasında Ankaraspor'u çok zorlarken, bu bu bölümde Beşiktaş adına bir top da direkten döndü. Karşılaşmanın 30. dakikasında gelişen atakta Delgado'nun ön direğe yerden gönderdiği topa İbrahim Toraman topuğuyla vurdu, havalanan top üst direkten geri döndü.

Siyah beyazlılar, bu dakikalarda ağırlıklı olarak İbrahim Üzülmez ve Tello'nun bulunduğu sol kanadı kullanmaya çalışırken, savunmadaki oyuncuları da orta saha çizgisine kadar geldi ve rakip üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Ev sahibi Ankaraspor'un kendi yarı sahasına çekildiği ve oyundaki Beşiktaş üstünlüğünü kabul ettiği bu son bölümde İstanbul temsilcisinin beraberlik golü de geldi. Maçın 42. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında, Arjantinli yıldız Matias Delgado, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu, ceza sahası içinde yere de çarpan top ağlarla buluştu.

İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol gelmeyince, takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlik ile girdi.

ANKARASPOR GOL ARIYOR...

Takımların aynı 11'lerle başladığı ikinci 45 dakikanın ilk 15 dakikalık bölümünde, ev sahibi Ankaraspor'un atakları dikkat çekti. Beşiktaş, rakibini daha çok uzaktan şutlarla avlamaya çalışırken, Ankaraspor daha organize ataklarla gelen taraftı. Ev sahibi ekip, ikinci yarıda çeyrek saatlik bölümde iki net gol pozisyonu yakalarken, bunları değerlendiremedi. Mavi beyazlılar, ilk olarak 51. dakikada Batak ile bir gol şansını kullanamazken, ardından da Mehmet Çakır'ın ara pasında Muhemmet Hanifi'nin kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole ulaşamadı. Bu bölümde Beşiktaş adına Tello ve Delgado'nun uzaktan şutlarında ise Ankaraspor kalecisi Evren başarılıydı.

KÖR DÖVÜŞÜNE DÖNDÜ!

Ankaraspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve takımların son yarım saatlik periyoduna 1-1'lik eşitlikle girdiği maçın bu diliminde ise karşılıklı kör dövüşü vardı. İki takım da birbiri üzerinde gol bulmaya çalışırken, orta alanda uzun paslarla gol aradı. Oyundaki temponun da düştüğü bu dakikalarda Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, skorda üstünlük sağlamak adına bazı taktiksel hamlelerde bulundu. Maçın 66. dakikasında Brezilyalı golcüsü Bobo'yu oyundan alan Denizli, yerinde Slovak yıldız Filip Holosko'yu sahaya sürdü ve bu değişiklik maçın kaderine doğrudan etki etti.

BEŞİKTAŞ DURDU DURDU! EN SONUNDA OLDU!

İki takım arasında son 20 dakikasına 1-1'lik eşitlik ile girilen maçta, Beşiktaş son bölümde savunmasında rakibine daha az pozisyon vermeye başlarken, Ankaraspor kalesinde de uzaktan şutlarla gol aradı. Siyah beyazlılar, özellikle Delgado ve Tello ile Ankaraspor kalecisi Evren'i zorlarken, orta sahanın göbeğinde oynayan Alman oyuncu Fabian Ersnt de zaman zaman şutlarıyla gol bulmayı denedi. Beşiktaş'ın beklediği gol ise maçın 77. dakikasında geldi. Bu dakikada gelişen atakta Hakan Arıkan'ın gönderdiği uzun topu Nobre indirdi, Holosko ceza sahası dışında bekletmeden dönerek müthiş vurdu ve üst direğe çarpan top ardından ağlara gitti. Beşiktaş bu golle maçın son bölümlerine 2-1 önde girmeyi başardı.

BİR DE YUSUF...

Holosko'nun golünün ardından iki teknik direktör de bazı taktiksel hamleler yaptı. Ankaraspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Murat Tosun'un yerine Konate'nin oyuna girmesiyle daha fazla risk alıp gol bulmayı amaçlarken, Beşiktaş Tello ve Delgado'nun yerine Yusuf Şimşek ve Cisse oyuna girmesiyle orta sahasını daha da güçlendirmek istedi.

Son bölüme 2-1'lik üstünlük ile giren Beşiktaş, Ankaraspor'un hücumda aldığı riskleri iyi kullanıp 89. dakikada Yusuf'un ayağından bir gol daha bulurken, kalan dakikalarda başka gol gelmedi ve siyah beyazlılar İstanbul'daki rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Tello'nun ceza sahasına ortasında arka direkte Delgado'nun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
11. dakikada Delgado'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışında Tello'nun gelişine vuruşunda top üstten auta çıktı.
14. dakikada Sivok'un ceza sahası çizgisi üzerinden yerden sert vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
19. dakikada Delgado, ceza sahasına girerken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Delgado'nun vuruşunda top üstten auta çıktı.
25. dakikada gelişen Ankaraspor atağında ceza sahasında İbrahim Üzülmez, Murat Tosun'u formasından çekerek düşürdü. Hakem Selçuk Dereli, yardımcısının uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Bilal, topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek, takımı öne geçirdi. 1-0
27. dakikada Bobo'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Evren, topu son anda kornere çeldi. Bu pozisyonda direğe çarpan kaleci Evren, kısa süreli bir sakatlık geçirdi.
28. dakikada Tello'nun soldan kullandığı kornerde ceza sahasında ön direkte İbrahim Toraman'ın topuğuyla yaptığı şık vuruşta kaleciyi geçen top üst direkten döndü. Dönen topu arka direkte Sivok tamamlamak istedi, top üstten auta çıktı.
42. dakikada Delgado'nun uzak mesafeden sert şutunda yerden de seken top köşeden ağlarla buluştu. 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Tello'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Evren, üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.
54. dakikada Mehmet Çakır'ın ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşıya kalan Muhammed'in vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, gole izin vermedi.
59. dakikada Delgado'nun soldan ortasında ceza sahasında Nobre'nin kafa vuruşunda defansa çarpan top az farkla yandan kornere çıktı.
62. dakikada Uğur Demirkol'un sol kanattan ceza sahasına ortasında Bilal'ın kafa vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, topu köşeden kornere çeldi.
77. dakikada defanstan Ankaraspor yarı sahasına gönderilen uzun topu Nobre, kafayla Holosko'ya indirdi. Holosko'nun ceza sahası yayı üzerinden gelişine sert şutunda top üst direğe de çarparak ağlarla buluştu. 1-2
82. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
84. dakikada Yusuf'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren İbrahim Üzülmez, müsait durumdaki Holosko'ya pasını çıkardı. Holosko'nun plase vuruşunda kaleci Evren, topu kontrol etti.
89. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Yusuf, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. Yusuf, bu golle Siyah-beyazlı forma altında ilk golünü kaydetti. 1-3

STAT: Yenikent ASAŞ
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman
ANKARASPOR: Evren, Erhan, Ediz, Batak, Uğur Demirkol, Muhammed (Neca dk. 56), Hürriyet, Adem, Bilal, Mehmet Çakır, Murat Tosun (Konate dk. 78)
YEDEKLER: Kadir, Meye, Murat Akyüz, Ömer, Konate, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, Zapotocny, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Ernst, Delgado (Yusuf dk. 79), Tello (Cisse dk. 79), Nobre, Bobo (Holosko dk. 66)
YEDEKLER: Rüştü, Uğur İnceman, Erkan, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
GOLLER: Bilal (dk. 25 pen.) (Ankaraspor), Delgado (dk. 42), Holosko (dk. 77), Yusuf (dk. 89) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Ernst, Zapotocny (Beşiktaş), Neca, Hürriyet (Ankaraspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder